16.03.2017

“Liselerarası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Düzenlendi…

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, Terzibaba Camiinde 15.03.2017 Çarşamba günü saat 10.00'da gerçekleştirildi.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği ve sunumunu Müdür Yardımcısı Behlül Beksar'ın yaptığı yarışmaya Merkez ve İlçelerden 13 lise birer yarışmacı öğrenci ile katıldı. Yarışmacı öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Aziz GÜN, İl Müftüsü Yavuz KARABAYIR, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin karşısında ter döktü. Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa KÜÇÜKER'in okuduğu ezan ve Terzibaba Camii İmam Hatibi Yunus AĞYAZI'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim dinleyenleri duygulandırdı. Müftülüğümüz ve Milli Eğitim personellerinden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Yavuz Selim TERCAN birinci, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hamza TÜRKMEN ikinci, Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Muhammet İbrahim YILMAZ üçüncü oldu. Yarışma sonunda İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Müftümüz konuşmalarıyla yarışmanın önemine dair mesajlarını sundular, ardından öğrencilerin hediyelerini ve belgelerini takdim ettiler. Günün hatırasını yaşatmak adına fotoğraf çekilerek, her zaman daha iyilerini gerçekleştirmek üzere Terzibaba Camii'nden ayrıldılar.