23.03.2017

Üzümlü İlçe Müftülüğümüzden Kur’an Kursları Yararına Kermes...

Üzümlü İlçe Müftülüğü tarafından ilçede yapılacak olan iki adet Kur’an kursuna maddi destek sağlamak amacıyla kermes düzenlendi.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yaptırılacak olan iki adet Kur’an kursuna maddi destek sağlamak amacıyla ilçe müftülüğü tarafından kermes düzenlendi. Çarşı merkezinde bulunan Üzümlü Belediyesi çok amaçlı salonunda düzenlenen kermese Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İl Müftümüz Yavuz Karabayır, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe, daire amirleri ve vatandaşların katıldı.

İl Müftümüz Yavuz Karabayır’ın yaptığı duânın ardından Müftümüzle beraber Belediye Başkanı Ahmet Sazlı’nın açılış kurdelesini kesmesiyle başlayan kermeste protokol üyeleri, stantları gezerek satışa çıkartılan ürünler hakkında kermes yetkililerinden bilgiler aldılar. Kermesi gezen protokol üyeleri daha sonra destek amaçlı ürünlerden de satın aldılar.

Kermes hakkında konuşan İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Kur’an kurslarına destek amaçlı yapılan bu kermesin hayırlara vesile olmasını dileyerek “Üzümlü ilçemizde yaşayan Ahıska Türklerinin bulunduğu iki ayrı mahallede yapılacak olan Kur’an kurslarına maddi destek sağlamak amacıyla böyle bir kermes düzenlenmesi planlanmış. Sağolsun hem Üzümlü’lü hem de Ahıskalı bayanlarımız güzel bir çalışma ve emek ile kermesi hazır hale getirdiler. Bizde dualarla açılışımızı yaptık. İnşallah bu kermesten elde edilen gelir ile birlikte kısa zaman içinde Kur’an kurslarımızın temelini atacağız.” dedi.