22.04.2017

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” Konulu Konferansımızı Gerçekleştirdik…

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans düzenlendi.

Erzincan 13 Şubat Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Diyanet işleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu,  istiklal marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösteriminin ardından, programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır konuşmasında; “Aslında her yıl bizler Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanımızın desteğiyle mehteran eşliğinde şanlı bir açılış yapardık. Ama gündemin hassasiyeti sebebiyle Sayın Valimizin de talimatınız gereği kendi aramızda hususi bir programla haftamızı açalım istedik. Bütün hizmet alanlarımızla birlikte inşallah bu haftamız Peygamber Efendimizi (s.a.v) sadece anlatmak değil, anlaşılması için de gayret göstermek üzerine olacaktır. Biz bu hususi toplantımızda gördük ki, sizlerin hususi talimat ve taleplerinize ihtiyacımız var. 1989’dan bu yana idrak edilen kutlu doğum haftaları her yıl ayrı bir tema ile toplumun gündemine alınıp işleniyor. “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bu yıl ki tema özellikle ayrı bir hassasiyet ve önem arz ediyor. Çünkü darbelerle susturulan selalar, selalarla susturulan darbelere dönünce ve bu olumsuz hadiselerin sebebi de ne yazık ki bizim hizmet alanımızın içerisinden çıktığı için ayrıca çok dikkat edilmesi gereken ve bizim görevimizi icra ederken topluma güven veren, güvenilir önderler, örnekler olmamız hasebiyle kendimizi layık görmesek bile Allah’ımızın bize bu ümmete bu manada lider örnek ve önder olma ve manevi hizmeti vermiş olması hasebiyle, güven kavramı artık bu yıldan sonra bizim kendi hizmet alanımızda, çok daha fazla önem arz ediyor. İnsanlara güven veren biz olmalıyız. Bu hadiseden sonra insanlarımız bize daha fazla ehemmiyet veriyor. “Siz bize dinimizi en güzel şekilde, en güvenilir kaynaklardan öğretmek zorundasınız. Biz zaten sizin vazifenizi biliyoruz. Sizlerde onun idraki içerisindesiniz. Ama bizi başkalarına muhtaç etmeyin. Yanlış yerlere gitmemize engel olun.” Diye mesajlar veriyorlar ki işte bunlar zaten bizlerin asıl vazifeleridir” dedi.

Konuşmacı olarak katılan Diyanet işleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, davetten duyduğu memnuniyeti belirterek, “İnsanlık İnsana Emanet” ve “Mü’min Güvenen ve Güvenilendir” temalı konferansını sundu.

Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve 13 Şubat Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve davetliler katıldı.

Program sonunda ilimizdeki liseler arası dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma birincisine bir umre ve bir bisiklet, ikinciye iki cumhuriyet altını ve bir bisiklet, üçüncüye bir cumhuriyet altını ve bir bisiklet hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer tüm okul birincilerine ise birer bisiklet takdim edildi.

Program, müftülüğümüzce hazırlanan ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un Erzincan hatırası olarak misafir konuşmacı Bünyamin Albayrak’a takdim ettiği bakır hediye ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.