22.06.2017

Kadir Gecesi’ne Hanımlardan Coşkulu Katılım

Ramazan ayını sona erdirirken, mü’minlerin semasını nuruyla aydınlatan Kadir Gecesi’nde bütün camilerimiz, mâbedlerimiz kadını ve erkeğiyle coşkulu bir ruh ile doldu taştı. Kur’ân’ın indirilmeye başlandığı kutlu gecenin bereketiyle camilerimiz Kur’an-ı Kerim tilaveti, sohbet, zikirler ve tesbîhât ile kılınan yatsı, teravih, vitir ve tesbih namazlarıyla, salavâtlar eşliğinde sakal-ı şerif ziyaretleriyle geceye başka bir mânâ yüklendi.

İlimiz Yavuz Selim Mahalle Camiinde de hanımların katılımıyla ihya edilen geceye hanımların ilgisi büyük oldu. Din Hizmetleri Uzmanı Asuman Taşkın’ın sohbet ettiği gecede hanımlar gözyaşlarını tutamadılar. “Yaşayan her can’ın üzerinde hakkı var, bu Ramazan ve her zaman” vurgusunun da önemle konu edildiği sohbette, mü’min ve mü’mine kardeşlerimizin Kur’an karşısında göstermeleri gereken dikkat ve teslimiyete dikkat çekildi, Kur’an hayatımızda olursa ve hayatımıza hükmederse huzur bulabileceğimizi, aksi takdirde hayat boyu ruhlarımızı acıtan, gözlerimizi yaşartan, içimizi burkan ve bizi hüsrana doğru sürükleyen hal ve gidişattan kurtulamayacağımıza vurgu yapıldı. Toplumda infâk ruhunun ciddi anlamda canlandırılması ve diri tutulması gerektiğinin, mükellef her bir hali vakti yerinde olan Müslümanın mallarından fakir ve yetimler için bir pay ayırmalarının önemine dikkat çekildi.