15.08.2017

Ağustos 2017 Mutat Personel Toplantısı Yapıldı

ERZİNCAN MÜFTÜLÜĞÜ 15 AĞUSTOS 2017 TARİHLİ

TOPLANTI GÜNDEMİ

Ağustos 2017 mutat personel toplantısı, Fatih Mahallesi Turizm ve Otelcilik Lisesi toplantı salonunda Din Görevlileri Derneği’nin organize etmiş olduğu yemekli bir programla icra edildi.

Programa Vali Yardımcımız Yaşar Kemal Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Müftümüz Yavuz Karabayır ve müftülüğümüz personeli katıldılar.

Kavakyolu Merkez Yıldırım Camii İmam Hatibi Ahmet Kurt’un tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim’in ardından Din Görevlileri Derneği adına söz alan Dernek Başkanı Erdoğan Seren; “1959 yılından bugüne derneğimize üye olarak destek olan, görev yapan, hizmet eden bütün büyüklerimize teşekkür ediyor, vefat edenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara da sıhhat ve afiyet diliyorum.

Kıymetli Hâzirûn!

2016 Nisan ayından itibaren devraldığımız bu görevi layık-ı veçhile yerine getirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Yüce İslam diniyle şereflenmiş bu necip milletin bünyesinde biz din gönüllülerinin ne kadar önemli bir rol üstlendiğini bir kez daha müşahede ettik.

Göreve geldiğimizin üçüncü ayında maalesef bu aziz milletin bahtına kastetmeye çalışan bahtsızların bir darbe girişimine şahit olduk. Salâlarımızla, ezanlarımızla, meydanlarda dimdik onurlu duruşumuzla hainlere en keskin, en net tavrı koyanlardan olduk. Elhamdülillah. ‘Şehadetleri dinin temeli’ olan ezanlarımız minarelerden gök kubbeye yayıldıkça hainlerin kâbusu olmaya devam edeceğiz, çünkü bu dindar milletin imanlı sinesini salâlarla, ezanlarla uyandırarak hainlerin kullandığı çelik zırhlı duvar misali jetini, helikopterini tesirsiz kılacağımızı çok iyi biliyorduk. İşte bu şuurla donanmış din gönüllülerimiz ve dernek üyelerimiz bu toplumun temeli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimize Allah(c.c.)tan rahmet gazilerimize Rabbimizden acil şifalar diliyoruz.

Kıymetli meslektaşlarım; Yapmış olduğumuz faaliyetler;

-  Göreve geldiğimizde 101 olan üye sayımızı 158'e çıkardık.

- Din gönüllüsü arkadaşlarımızın sevinçlerine, hüzünlerine ortak olmaya çalıştık. Elimizden gelen maddi ve manevi desteği de esirgemedik.

-  İmkânlar dâhilinde din gönüllüsü arkadaşlarımızı görev yerlerinde ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk.

- Sosyal medyayı daha etkin kullanma adına Erzincan din görevlileri derneği facebook sayfası oluşturarak üyelerimizi yapmış olduğumuz faaliyetler noktasında bilgilendirdik.

- Tefsir, dini musiki, ilahi, makam ve ezan kursları açarak mesleki donanımımızı artırmaya çalıştık.

- Emekli olacak Din gönüllüsü arkadaşlarımızı unutmayıp onları onore ederek emeklilik hayatlarında sağlık ve başarılar diledik.

- Müftülüğümüzün yapmış oluğu faaliyetlere maddi ve manevi destek olduk, destek olmaya da devam edeceğiz;

- Her ay yapılan STK Platformu toplantılarına katılarak görüş ve önerilerimizi dile getirdik.

Yapmak istediklerimiz;

- Müftülük binamızda derneğimize ait yer tahsisi için çalışmalar yapılıp görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

- Bütün personelimizin derneğimize üye olarak maddi ve manevi desteklerini arzu ediyoruz.

- Kış aylarında Tefsir, 6 aylık Tashih-i hurûf, dini musiki makam ve ezan derslerinin yapılarak mesleki bilgilerimizin artırılması;

- Derneğimize ait olan arsanın kat izninin azlığından belediyeyle görüşmelerin devam ettirilmesi;

- Piri Sami Kuran kursuna din görevlileri derneğimizin katkıda bulunmasını düşünüyor bu konuda ki görüşlerinizi almak istiyoruz.

Bizler bir kampanya başlatarak her bir arkadaşımızın en az 100 ₺ olmak üzere katkıda bulunmasını ve bir sınıf oluşturulmasını teklif ediyoruz.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra İl Müftümüz personele hoş geldiniz diyerek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Yardımcımız Yaşar Kemal Yılmaz’ın kısa değerlendirmelerinden sonra toplantının gündem maddelerine geçildi ve yemek ikramı ile toplantı sona erdi.

15.08.2017 tarihli Ağustos ayı mutat toplantı gündem maddeleri şöyle:

GÜNDEM: 15/08/2017 tarihinde İlimiz Müftülüğünde yapılacak toplantıda aşağıdaki konuların görüşülmesi kararlaştırılmıştır.

1. D.İ.B’nın 26.07.2017 tarihli ve E-44882 sayılı “ 2017 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu Yurtiçi Genelgesi” konulu yazının görüşülmesi.

2. Kurban Bayramıyla alakalı gerekli tedbirlerin alınmasının görüşülmesi.

3. Personelimizden fotoğraf getirmeyenlerin en kısa sürede getirmesi.

4. Cami kubbelerinin kaplaması ile alakalı personelle görüşülmesi.

5. İstek, temenniler ve kapanış.