09.10.2017

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, “Gençlik Hizmetleri Projesi” Semineri Verdi

06 Ekim 2017 Cuma günü özel davet üzerine, bir dizi faaliyetin icrası için Erzincan'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök’ün ilimiz müftülüğündeki esas programlarından birisi de, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Gençlik Hizmetleri Projesi” hakkındaki semineriydi.

Başkanlığımızın, ülke sathında alaylı-mektepli gözetmeksizin, gençlerin yaşadığı her mecrada, gerek eğitim öğretim gerekse iş hayatında olan tüm gençler ile ömürlük bir irtibat, mütemadiyen bir samimiyet, ebedî bir beraberliğe niyet ettiği ve bu istikamette gayet ciddi fikir ve hareketlerin olduğu gençlik hizmetlerinin 'yeniden ve daimi' bir biçimde tesis edilmesine yönelik seminer, il müftümüz Yavuz Karabayır ve Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök’ün yönetimleri ile gerçekleşti.

Öncelikle Müftümüz Yavuz Karabayır’ın etkileyici sunumu ile başlayan seminer çeşitli konuşmalar ile devam etti. Genç dimağ ve gönüllerin 'muhabbet ve âdâb' ile ihya olmasının yer aldığı bu gençlik hizmetlerinin birçok sahada gençlerimize imkânlar sağladığına vurgu yapıldı.

“Bir gencin ahiretteki yurdunu inşa edebilmesi için lâzım olan yegâne sermaye güzel ahlaktır” cümlesinin ana tema olduğu ve işte bu temanın işlenmesini vazife bilip bu vazifeyi ifa etmeye gönüllü olan Erzincan İl Müftülüğü mensuplarının bir araya geldiği seminer oldukça istifadeli geçti.

Erzincan'da çeşitli alanlarda başlayan ve şimdiden meyve vermeye meyilli olan bu hizmette, Mustafa Soykök, meramını Fuzûli’nin şu mısraı ile aktardı:

"Yâr için ağyâre minnet ettiğin aybeyleme, bağbân bir gül için bin hâre hizmetkâr olur."

Bu manada gözleri ve gönülleri olumsuzluklardan muhafaza edip, heyecanı dinç tutarak, her daim öğrenerek mesafe katetmeye gayret eden ve “maksâdımız Sensin, rızâna talibiz Yâ Râb” duası ile bu hizmette rol alan hanımlar ve erkeklerden müteşekkil tüm görevlilere hayır, bereket ve kolaylıkların temenni edildiği program, en kısa zaman içerisinde yenilenerek ve geniş kitlelere ulaşmış olarak tekrar edilme kararın alınması ile nihayete erdi.

Özel bir davetle ilimizde bulunan Soykök, "Camii, Şehir ve Medeniyet" temalı Camiiler ve Din Görevlileri Haftası'na denk gelmesi nedeniyle, 8 Ekim 2017 Pazar günü saat 21:30'da Türksat uydusu üzerinden yayın yapan ERT Şah TV'nin de konuğu oldu ve sunuculuğunu Müftülüğümüz Cezaevi Vaizi Mehmet Aydoğan'ın yaptığı 'Bir Konu Bir Konuk Programı’nda açıklamalarda bulundular.

"Gençlik Hizmetleri Projesi" Haberinin Videosu