12.12.2017

Müftülüğümüz Gençlik Hizmetlerinde Görevli Hanımlardan Hanım Esnafımıza Ziyaretler

Erzincan İl Müftülüğü’nün gençlik hizmetleri kapsamında, İl Müftülüğünde vazifeli hanım görevlilerden oluşan din görevlileri nezdinde başlatılan ‘Esnaf Hanımlar’ ve özellikle ‘Genç Esnaf Hanımlar’ la irtibat ve muhabbetin pekiştirilmesini hedefleyen bu hizmet, belirli günlerde yapılan planlama usulünce, çarşılarda, ticaret ile meşgul olan hanımefendiler için işyerlerinde yapılan ziyaretler; geçtiğimiz haftalardan bu yana süregelmektedir.

Öncelikle, şehrimizin iş hanlarında başlayan ve buralardaki mescitlerin, görevlilerinin yönlendirmesi ile nitelikli bir şekilde yürüyen bu hizmet bağlamında, manifaturacılar sitesi, gemi iş merkezi, murat iş hanı gibi çarşılarda onlarca esnaf hanım ziyaret edildi.

Erzincan İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarımızda görev yapmakta olan Kur’an kursu öğreticileri ‘selamı yaymak’ için birer birer ve hususi planda yaptıkları bu ziyaretler esnaf hanımların yoğun âlâkası ve memnuniyetleri ile karşılandı.

Hoca hanımları kapıda karşılayıp uğurlayan işletme sahibi hanımefendiler bu irtibatın sadece ziyaret ile kalmayıp, belirli vakitlerde sohbet ve kurs faaliyetlerine dönüşmesini de talep ettiler. Hatta bu talep üzerine bazı İşhanlarında haftanın belirli zamanlarında, esnafın müsait olduğu vakitlerde sohbet faaliyetlerine de başlanıldı.

İlerleyen zaman içerisinde bu hizmetin, şehrin tamamındaki bütün çalışan hanımlara ulaşmasına niyet ve gayret gösterdiklerini ifade eden müftülük mensubu hanım hocalar, tamamen kadınlara yönelik bu faaliyetin yeni bir kaynaşmaya, çeşitli sebepler ile müftülüğe erişim sağlayamayan hanımlara ulaşmak için de bir güzel bir vesile olduğunu beyan ettiler.