17.11.2018

Müftümüz, Ahmet & Seher Deniz Kız Kur’an Kursu Öğrencileriyle Sohbet Etti…

Erzincan müftümüz Mehmet Emin ÇETİN, müftülüğümüze bağlı hizmet veren Ahmet & Seher Deniz Kur’an kursumuzda ilahiyat akademisi dersleri kapsamında vermiş olduğu kültürel beslenme dersinde Mevlid-i Nebi Haftasının başlaması münasebetiyle Peygamber Efendimizin hayatının kronolojik anlamda öğrenilmesinin yanısıra, onun câhiliye âdetleriyle yoğrulmuş sahabe-i kirâmı kısa zamanda nasıl değiştirip etkilediğini ve bu metodla onların Allâh'ın ve Rasûlünün yoluna adanan birer nefer, güzîde şahsiyetler haline geldiğini anlattılar. Yüce Allah'ın (CC) "işi ehline verin" emri gereği yaptığımız işlerde ehil olma gayretinde bulunmamız gerektiğini de ayrıca vurguladılar.

“Daha önce İslam’a ve Müslümanlara en büyük eziyetler yapan birçok kimse, Efendimizin himâyelerinde onun sahâbileri olmuşlar ve merhum Mehmet Akif'in lisanıyla; "Dicle kenarında bir kurt kapsa koyunu, sorar adl-i ilâhi Ömer’den onu” bilinç ve hassasiyetine sahip olmuşlardır.” Diyerek bu dinin bize sahabenin fedakârlığı ve samimiyeti sayesinde geldiğini, bu yüzden sahabeyi de iyi anlamamız gerektiğinin üzerinde önemle duran müftümüz ÇETİN, daha sonra Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinden bahsederek öğrencileri programlara katılmaya davet ettiler.