11.11.2019

Diyanet Gençlik Merkezi Açıldı

11.11.2019

Erzincan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi’nin başlattığı çalışmalar ve Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Hayırsever Esnaf ve Hayırsever Erzincanlı İşadamlarının destekleriyle yapımına başlanarak bugün itibariyle tamamlanan ‘Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Jan. Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, akademisyenler, daire amirleri, basın mensupları, lise ve üniversite öğrencilerinden bir grup, müftülüğümüz çalışanları ve halkımızdan bir grup katılımcının iştirakiyle, coşkulu bir programla açılış gerçekleştirildi.

Erzincan Üniversitesi Camii İmam Hatibi Yunus Emre Kılıç’ın tilavetiyle başlayan programda İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin bir açılış konuşması yaparak başlangıcından bitişine, gençliğe hizmet verecek olan binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek hoş geldiniz dedi.

Daha sonra Erzincan Valisi Ali Arslantaş kürsüyü teşrif ederek açılışla ilgili değerlendirmelerini yaptılar. Valimiz Ali Arslantaş’ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.

Diyanet Gençlik Merkezini gezen protokol ve davetli misafirler, öğrenciler hazırlanan hizmet ortamı karşısında hayranlıklarını dile getirerek emeği geçen herkesi tebrikle beraber, teşekkürlerini ifade ettiler.

Burada toplanan gençlere ve diğer misafirlere hitaben bir konuşma yapan ve böylece hizmet merkezinin gençlere yönelik teberrüken ilk dersini veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın hemen her ilde önemsediği ve gençliğin kullanımına kazandırdığı bu güzide mekânlar, bugün elimizden kayıp gitmekte olan gençlerimizi bir arada tutacak, onları ilimle, bilimle, teknoloji ile ahlâk ve mâneviyat eksenli bir yaşayışa yönlendirecek umutlarımızı yeniden yeşertecek irfân mektepleri ve merkezleri olacaktır.

Gerek 4-6 yaş grubuna hitap eden kurslarımız ve dersliklerimiz, gerek her yaştan vatandaşımıza hizmet vermesi anlayışıyla teşekkül ettirdiğimiz Kur’an kurslarımız ve gerekse, özellikle gençlerimizi düşünerek hizmete kazandırdığımız bu yuvalar inşallah yüzümüzü ve yarınlarımızı aydınlık kılacak bir bilim/fen mektebi olacak ve geleceğimize yön verecektir.

Ben, Sayın Valimizden Belediye Başkanımıza, Diyanet ve Vakıf teşkilatımıza, hayırsever iş adamları ve esnafımıza, maddi-manevi katkısı olan herkese, özellikle Erzincan Müftüsü ve Müftülüğün Gençlik Koordinatörü Faruk Yıldız ve Vildan Öz hocalarımıza bidayetinden nihayetine bilfiil her aşaması için emek vermeleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyor, Allahtan kendilerine ecr-i cezil vermesini niyâz ediyorum.” Diyerek kısa bir sohbette bulundular.

Buradaki programın ardından il protokolü, Gülabibey Camii Bahçesinde hazırlanan çukurlara  “Geleceğe Nefes” teması ile ülke genelinde başlatılan “11 Milyon Fidan Dikimi” kampanyası kapsamında fidan diktiler. Daha sonra, Gençlik Merkezi açılışının anısına hazırlanan yiyecek ve içecekler misafirlere ikram edildi.

Yine Gülabibey Camii WC/Lavabo ve Abdesthane bölümleri de bazı hayırseverler tarafından tamamen yenilenerek aynı günde hizmete açıldı. Bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Erzincan Pir-i Sami Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi’nde açılmış olan ve 6 ay boyunca devam edecek olan “Tashîh-i Hurûf” kursunu ve kursiyerleri, Hafızlık sonrası İslâmi ilimlerde kendilerini geliştirmek isteyen öğrenciler sınıfını da ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, ilimizden ayrıldılar.