19.01.2017

HALEP YARDIMLARI DUALAR İLE UĞURLANDI

Erzincan Valiliği ve İl Müftülüğünün koordinesinde  "Erzincan'dan Suriye'ye Yardım Eli" adı ile başlatılan kampanya kapsamında Tercan merkez, belde ve köylerinden toplanan yardımlar yerine ulaştırılmak üzere Aydınlıkevler Camii önünden uğurlandı.
Aydınlık Evler Camii önünden yapılan uğurlama töreninde konuşan Tercan Kaymakamı Kürşat Karaca, Milletimizin her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer aldığını ifade ederek, bu konvoyun hazırlanmasında katkısı bulunan başta din görevlileri olmak üzere, yaşlı-genç, kadın-erkek herkese teşekkür etti.

Tercan Müftüsü İsmail Geren, "Tercan Halkımızın bu kampanyaya göstermiş olduğu yoğun ilginin halkımızın tarihi bağlarından kopmadığını, Müslümanların birbirleriyle olan alakalarında bir vücudun uzvu gibi davrandıklarını ve ümmet olma bilincini kaybetmediklerini fiili olarak gözler önüne sermişlerdir. Allah-u Teala bu kampanyamızı destekleyen tüm Tercanlıların hayırlarını kabul eylesin. Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemini ve özellikle Suriye'de yaşayan kardeşlerimizi sıkıntılarından halas eylesin” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yardım kamyonu dualarla uğurlandı.