30.06.2021

Erzincan İli Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır Başkanlığında, İl Müftülüğü Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Müftülüğü Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen 2021 yılı Vekâleten Kurban Hizmetleri Komisyon toplantısı Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Vekili Ahmet Sünetçi’nin katılımıyla İl Müftüsü Burhan Çakır Başkanlığında toplandı. Erzincan İlçe Müftüleri de toplantıda hazır bulundular.

Toplantıda 2021 yılı Kurban Bayramında dini amaç ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre güvenlik ve temizliğine uygun olarak kesebilmelerini sağlamak amacıyla kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konularla ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınması ile ilgili şartların düzenlenmesi yönünde kararlar alındı. Toplantı sunumunu gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Vekili Ahmet Sünetçi şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı yediden yetmişe hayatın hemen her aşamasında milletimizin hizmetinde olan bir kurumdur. Diyanet Vakfımız ile birlikte yeryüzünde iyiliğin hakim olması için gayret gostermektedir. Milletimizin inancını gereği gibi yaşayabilmesi, maneviyatını güçlü tutabilmesi için çaba sarf etmektedir. Vekaletle kurban organizasyonu da bu bakımdan önemli bir organizasyondur. 1993 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekaletle kurban organizasyonu düzenlenmektedir. Aziz milletimizin Vakfımıza emanet ettiği kurban hisseleri iki binlerden beş yüz elli binlere ulaşmış bulunuyor. Zira insanımız Başkanlığımıza ve Diyanet Vakfımıza, dolayısıyla bizlere güveniyor. Bizlere düşen milletimizin bu güvenini pekiştirmek ve daha da ileri noktalara taşımak için sadece din-i mubin-i İslam'a hizmet bilinci ile samimiyetle çalışıp çabalamaktır. Vakfımız aracılığı ile dünyanın dört bir yanına iyilik taşıyoruz. Milletimizin yardımlarını ulaştırıyoruz. Bunun karşılığında milletimize mazlum ve muhtaç kardeşlerimizin dualarını getiriyoruz. Duadan başka onlardan hiçbir şey beklemiyoruz, talep etmiyoruz. Bizler milletimizin kurban bağışlarını yeryüzündeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken aslında onlara ümidi, kardeşliği, bir olma bilincini götürüyoruz. Onlarla birlikte mazimizi hatırlıyor, istikbale dair güzellikler tasavvur ediyoruz. Dolayısıyla bir hisse kurban eti mahza et olmaktan öte nice derin anlamlarla nice hikmetli mesajlarla yüklü bir iyilik takdimidir."

Toplantı, Kurban Bayramı öncesi yapılması gereken hazırlıkların değerlendirilmesiyle tamamlandı.