15.10.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığımız Tarafından Her Yıl Kutlanmakta Olan 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Temasını Başkanlığımız "Cami, Din Görevlisi ve Vefa" Olarak Belirledi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Kapsamında İlçe Müftümüz Hasan Hüseyin KARABIYIK Otlukbeli İmam-Hatip ve Fatih Ortaokulu Öğrencilerine Akşemsettin Camiinde,  Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerine Fatih Camiinde "Cami, Din Görevlisi ve Vefa" Konulu Konferans Düzenledi. Konferansa Okul öğrencilerinin yanı sıra , öğretmenlerimizde iştirak etti.  İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin KARABIYIK "Caminin İnsanları Tevhidde Birleştiren, toplumun hayatının kendisine göre şekillendirdiği ve eğitim ve öğretim yuvası olduğunu, Din Görevlisi Kardeşlerimizin; İnsanlara Sahih Dini Bilgiyi Aktarmada, İnsanları Yüce Allah'ın ( c.c ) Rızasına uygun yaşamaya yönlendirmede ve toplumun Ahlaki Değerleri Kazanmasında yön verici önemli bir göreve haiz olduklarını ve Her Bir İnsanımızın Peygamberimizi örnek alarak hayatlarına dirilik katmalarını, Rabbimize vermiş olduğumuz söz(lere)'e Vefa göstermemiz gerektiğini söyledi". Daha sonra İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin KARABIYIK Öğrencilerin Sorularını dinleyerek cevaplandırdı ve Tüm Katılımcılara Katılımlarından Dolayı Teşekkür etti.