05.10.2023

Mevlid-i Neb Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasında "Peygamberimiz İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI DOLAYISIYLA “PEYGAMBERİMİZ İMAN VE İSTİKAMET” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

Belediye Düğün Salonunda düzenlen program İmam- Hatip Orhan AÇIKGÖZ'ün Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Bakan DURSUN konuşmasında "Hayatımızın her anının ve alanının tarşılmaz rehberi ve önderi olan sevgili Peygamberimizi anlamak ve hayatta onun yolunda yürümek için gayret etmemiz gerektiğini ifade ederek, peygamber sevgisinin inancımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu, Allah'ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun Hz. Muhammed'e (s.a.v) tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf TEKTAŞ'ın selamlama ve teşekkür konuşmasıyla devam eden program İlçe Vaizi Halit ERTEL'in sunumu ve okuduğu nâat-ı şeriflerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdussamet VARLI konuşmasında "İnsan olarak yaratılmanın ve iman ile şereflenmenin Allah'ın bize en büyük lütfu olduğunu beyan ederek yüce kitabımız Kur'an'ı Kerim'i anlayarak okumanın imanımızı kemale erdirme ve istikametimizi koruyarak dünya ve ahiret saadetini kazanmak için vazgeçilmez olduğunu vurguladı."

Program, katılımcılara yapılan teşekkür, günün anısına sunulan hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

05.10.2023