10.08.2019

Yavuz Selim Camiinde Gelenek Değişmedi

2019 yılı Yaz Kur’an Kurslarının tamamlanması dolayısıyla Yavuz Selim Camiinde kapanış programı düzenlendi.

Yaklaşık 7 yıldır yaz Kur’an kurslarının bitmesiyle birlikte Yavuz Selim camiinde süregelen gelenek kapsamında 270-300 civarında öğrenci para ödülüyle ödüllendirildi. 8 hafta süren kurs müddetince çeşitli ikramların yanısıra, farklı sosyal ve sportif etkinliklerin de belli periyodlarla yapıldığı kurs öğrencilerine kursun bitiminde 27.000 ₺ tutarındaki para yardımı, öğrencilerin başarı durumları da dikkate alınarak dağıtıldı.

Erzincan’ın Kemah ilçesinden Serdar Durak adlı hayırseverin her yıl olduğu gibi, bu yıl da yapmış olduğu yardım, öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

Hayırsever kardeşimiz Serdar Durak için hazırlanan teşekkür plaketi, kitap gibi hediyeler, düzenlenen bir programla Yavuz Selim camiinde İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin ve camii görevlileri tarafından, babası Sinan Durak’a takdim edildi.

Daha sonra takdir edilen paralar zarf içerisinde müftümüz ve cami görevlileri tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Programı değerlendiren müftümüz Çetin, “hayırsever kardeşimizi her yıl yaptığı yardımlar dolayısıyla tebrîk ve takdîr ve teşekkürlerimizi arz ediyor, Rabbimizden kendilerine daha bol ve bereketli kazançlar dilerken, yapılan her hayrî hareketin, öğrencilerimizin imanlı, güzel ahlâklı, Kur’an sevdalısı ve Hz. Peygamberin öğretisi çerçevesinde ideal bir nesil olarak yetişmelerine katkı sağlamasını Cenâb-ı Allah’tan niyâz ediyoruz. Öğrencilerimizi ve ailelerini, onları yetiştiren fedâkâr ve cefâkâr hocalarımızı da tebrîk ve teşekkürle taltîf ediyoruz” dedi.