17.03.2020

Mart Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Yapıldı

İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTI GÜNDEMİ

Dünya Sağlık Örgütü’nce salgın bir hastalık olarak ilan edilen COVID-19 (Korona Virüsü) ile mücadele kapsamında Başkanlığımızın talimatlarını ve yapılacakları, alınacak tedbirleri görüşmek üzere ilçe müftüleri, il müftümüz başkanlığında toplandı.

17.03.2020 tarihinde İl Müftülüğümüzde yapılacak toplantıda aşağıdaki konuların görüşülmesi kararlaştırılmıştır:

1. Diyanet İşleri Başkanlığının “Covıd-19 Tedbirleri” konulu yazısının görüşülmesi.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığının “Yeni Tıp Koronavirüsle İlgili Alınacak Tedbirler”  konulu yazısının görüşülmesi.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığının (Aday Tespit Kurulu Seçimi) Din İşleri Yüksek Kurulu Aday Tespit Kurulu seçimi.
  4. Diyanet İşleri Başkanlığının “250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Kampanyası” konulu yazısının görüşülmesi.
  5. Diyanet İşleri Başkanlığının “Yeni Tıp Koronavirüsle İlgili Alınacak Tedbirler-2” konulu yazısının görüşülmesi.
  6. Diyanet İşleri Başkanlığının “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı” konulu yazısının görüşülmesi
  7. Diyanet İşleri Başkanlığının (Cami Elektrikleri) “Bütçe Uygulamaları” konulu yazısının görüşülmesi
  8. Diyanet İşleri Başkanlığının “Yarışmalar” konulu yazısının görüşülmesi.
  9. Şaban Ayı ve Berat Kandilinin görüşülmesi.
  10. Diyanet İşleri Başkanlığının “Cenaze Namazı ve Taziyeler Hk.” konulu yazısının görüşülmesi.
  11. Camilerin temizliği konusunun görüşülmesi
  12. Sağlık Bakanlığının “ Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) farkındalık İletişim Çalışmaları” konulu yazısının görüşülmesi.

Dilek, temenniler ve kapanış.

Toplantının akabinde, tayini çıkan ilçe müftülerimiz, Kemah İlçe Müftüsü Mehmet Deniz ve İliç İlçe Müftüsü Ahmet Cebeci'ye il müftümüz, yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkürlerini ifade ederek, kendilerine birer bakır işlemeyi hediye olarak takdim ettiler.