29.05.2020

Koronavirüs Tedbirleriyle Birlikte Normalleşme Sürecinin İlk Cuma Namazı Kılındı

Erzincan’da normalleşme süreci kapsamında ilk kez cuma namazı kılındı.
Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren camilerde namaz kılmaya ara verilmişti. Normalleşme planları kapsamında bugün ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı. Camilerin avlularında, okul bahçelerinde, spor açık alanlarında sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Namaz öncesi emniyet ve belediye ekipleri ve müftülüğümüzce görevlendirilen mekân sorumluları, namaz kılacak vatandaşlara maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken maskesi olmayan cemaate ise maske dağıtımı yaptılar. Yine abdestli ve seccadesini yanına alarak gelen cemaat fiziki mesafeyi koruyarak namaz için saf tuttular.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin ÇETİN, ilimiz merkezinde bulunan Kulem Park bahçe salonunda Cuma namazını kıldırarak, cemaate gerekli açıklamalarda bulundu, pandemi süreci tedbirlerini anlattı.

74 gün sonra cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, bu virüs salgınının kısa sürede bitmesi dua ve temennisinde bulundular.