22.09.2022

4-6 Yaş Grubu Minikleri 'Amin Alayı' ile eğitime başladı

Erzincan İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları yeni eğitim öğretim yılına heyecanla başladı.

Erzincan İl Müftülüğüne bağlı Tekinler Kur’an Kursu’nda “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 4-6 Yaş Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenlendi.

Programda "Amin Alayı Merasimi" gerçekleştirildi. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, müftü yardımcılarımız, şube müdürlerimiz, müftülük çalışanları ve öğrenci ailelerinin katıldığı programda İl Müftümüz Burhan Çakır ve Belediye Başkanımız Bekir Aksun birer konuşma yaptılar. Erzincan Belediyesi Mehteran Takımının da eşlik ettiği programda öğrenciler, Kur’an-ı Kerim okudular, şiirler seslendirdiler.

Programda konuşan İl Müftümüz Burhan Çakır, "Allah’a çok şükür, Kur’an kurslarımıza çok yoğun bir talep var. Bu talepleri yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyorum. ‘Oku’ emri ile başlayan bir dinin mensuplarıyız. Bize evladınızı iyi bir insan iyi bir mümin olsun diye emanet ediyorsunuz. Biz de evladınızı evladımız olarak görüyor ve ona göre yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Her şeyin başı besmele. Yeni dönem eğitim öğretimin açılışını da besmele ile başlatıyoruz." dedi.

Programın ardından miniklere ikramlarda bulunuldu.