15.02.2024

“İyilikle Gönüllere Dokun” Büyüklerimizden Masallar Yarışmasına Katılanlar İçin Program Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü #İyilikle_Gönüllere_Dokun 𝗕𝘂̈𝘆𝘂̈𝗸𝗹𝗲𝗿𝗶𝗺𝗶𝘇𝗱𝗲𝗻 𝗠𝗮𝘀𝗮𝗹𝗹𝗮𝗿 Yarışmasına il bazında dereceye giren yarışmacılar ve katılım sağlayan tüm katılımcılara müftülük fuaye salonunda bir program düzenlendi. Programda Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, yarışmalara gösterdikleri katılımdan dolayı teşekkür ederek her bir katlımcıyı tebrik etti. Çocuğu yetiştiren anneler olduğunu ve bu konuda büyük bir emek sarf ettiklerini belirterek, annelerin gerek sevgi olarak gerekse çocuğun yetişmesinde ki verdiği eğitimle yerinin asla doldurulamıyacağını belirtti.

Dereceye giren yarışmacılara teşekkür belgesi ve TDV Gençlik Kollarının hazırladığı hediyeler takdim edildi. Masallar yarışmasına katılım gösteren tüm kursiyerlere ve onları teşvik etmeleri hasebiyle Kur'an Kursu öğreticilerine teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulunuldu.

𝗕𝘂̈𝘆𝘂̈𝗸𝗹𝗲𝗿𝗶𝗺𝗶𝘇𝗱𝗲𝗻 𝗠𝗮𝘀𝗮𝗹𝗹𝗮𝗿 yarışmasında Yenimahalle Kur'an Kursundan Ayşe Demir birinci, İliç İlçe Müftülüğü Halk Eğitim Merkezi Kur'an Kursundan Elif Fidan ikinci ve Aydınlıkevler Kur'an Kursundan Fatime Toprak üçüncü oldu.

Yarışmanın amacı yıllardır dilden dile, kuşaktan kuşağa aktarılan fakat günümüzde unutulmaya başlayan masal kültürünü canlandırarak bu yolla değerler aktarımını sağlamak, aynı zamanda yetişkin kursiyerlerimizi üretmeye ve yaratıcı düşünmeye teşvik etmektir. Bu sayede farklı yaş gruplarına hizmet veren kurslarımızda yetişkinler ile çocukların etkileşimini güçlendirmek ve üretilen masalları 4-6 yaş grubu çocuklarımızın dinlemelerini sağlayarak onların hayal yoluyla zihinsel gelişimine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.