13.03.2018

“Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” Konulu Konferans Düzenlendi…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle müftülüğümüz Konferans Salonunda, Erzurum İl Müftü Yardımcısı Müfessa Akbulut tarafından bayan katılımcılara yönelik konferans verildi.

İl Müftümüz Yavuz Karabayır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen misafir Müftü Yardımcısı Müfessa Akbulut, daha sonra konferans için salona teşrif ettiler.

9 Mart Cuma günü müftülük Konferans Salonu’nda saat 14.30’da gerçekleştirilen konferans, Erzurum İl Müftü Yardımcısı Müfessa Akbulut tarafından, “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” temasıyla, bayan katılımcılara yönelik olarak gerçekleştirildi.

Konferansa İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Mehmet Aydoğan, misafir konuşmacı Erzurum İl Müftü Yardımcısı Müfessa Akbulut, Din Hizmetleri Uzmanı Asuman Taşkın, Kur'an Kursu Öğreticisi Latife Aras, Kur’an-ı Kerim okuyucusu Leyla Abay ve bayan davetliler katıldılar.

Konferansa İl Müftülüğü Mûsikî ekibi de ilâhi ve kasideleriyle katkıda bulundular. Konferans sonunda misafir konuşmacı hanımefendiye bakır bir saat, il müftüsü Yavuz Karabayır tarafından takdim edildi.

Günün akşamında saat 19.30 itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu Erol Yüksel Bloğu’nda kız üniversite öğrencilerine yönelik bir sohbet düzenlendi ve Erzurum İl Müftü Yardımcısı Müfessa Akbulut, burada öğrencilere hitap etti.

Ertesi gün 10 Mart Cumartesi sabahı saat 10.00’da Müftülüğümüze bağlı hizmet vermekte olan Ahmet Seher Deniz Kız Kur’an Kursu’nda sabah kahvaltısının ardından buradaki üniversite öğrencileriyle bir sohbet gerçekleştiren Akbulut hanımefendi ile, “şehir gezisi” kapsamında yatılı kız Kur’an kursları ve proje kapsamında çalışmaları devam eden kurslar gezdirildi. Dah sonra ilimizden ayrıldı.