01.12.2016

“KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR” KONULU SEMİNER

Tercan İlçe Müftülüğü ,İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tercan Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin  önlenmesi amacıyla seminer düzenlendi.

Tercan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen seminer sunumları Tercan Müftüsü İsmail Geren, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Işık, Tercan Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Osman Efe Efeoğlu tarafından yapıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Yüce Dinimiz İslam’ın kadına bakışı, kadına yönelik şiddetle mücadele, şiddetin önlenmesi konusunda görüş ve yaklaşımlar ve aile içi şiddet, Toplumsal cinsiyet ayrımı, şiddetle mücadelede hukuksal boyut, şiddetin psiko-sosyal boyutu ve şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri sinevizyon destekli olarak detaylı biçimde anlatıldı.