23.12.2016

ARALIK AYI MUTAD PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Tercan Müftülüğünün her ay yapılan aylık mutat toplantısı kapsamında Aralık ayı toplantısı Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği Salonunda  gerçekleştirildi. İmam-Hatip ve müezzin-Kayyımların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya İlçe Müftüsü İsmail GEREN başkanlık etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, İlçe Müftüsü tarafından belirlenen gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Toplantıda gündeme ilişkin konular ve ilçe müftülüğünün faaliyetleri ele alındı. İlçe Müftülüğünce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metod ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi, camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişi yapılması, cami ve Kur’ân kurslarında yürütülen hizmetlerle ilgili yapılan denetim, vatandaşlara yönelik sosyal çalışmaların planlanması ve yapılan faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi konularında halkımızın ve cami cemaatimizin bilgilendirilmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. İlçe müftüsü İsmail GEREN, görevlilerden, bulundukları yerin sosyal yapısını da göz önünde bulundurarak, din hizmetlerinin sunumunda karşılaştıkları problemleri yazılı olarak çözüm önerileriyle birlikte tespit etmelerini istedi. Müftülüğümüzün 2016 yılında yaptığı hizmet ve faaliyetler değerlendirildi.