28.12.2016

NEZAKET VE GÖRGÜ KURALLARI ETİK EĞİTİMİ

Tercan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçe müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak “Nezaket ve Görgü Kuralları Etik Eğitimi” konulu seminer verildi.

Kamu hizmetlerinin kaliteli, süratli, etkili ve verimli olması, kamu yönetimi mekanizmasının etkili bir şekilde işlemesi, vatandaşın devlete olan itibar ve itimatlarının artması ve demokrasilerde devletin sadece emreden değil aynı zamanda hizmet üreten bir teşkilat olması açısından, kurum personeline yönelik Tercan  Halk Eğitim Müdürlüğünce ilçe merkezi belde ve köylerde görev yapan din görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Eğitimi verildi. Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği Salonunda Tercan Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Burak Karayel tarafından sosyal davranış kurallarının temel prensipleri sunum yapıldı. 4 saatlik eğitim sonrası katılımcılara İlçe Müftüsü İsmail Geren ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Işık tarafından sertifikaları takdim edildi.

Tercan İlçe Müftüsü İsmail Geren, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kişiden kaynaklı hizmet kusurlarını en aza indirerek vatandaş memnuniyetini arttırmak, kamu personelinin iş verimini arttırarak yapmış olduğu işten zevk almasını sağlamak ve kurum içinde çalışma barışını sağlayabilmek adına müftülüğümüz bünyesinde görevli personelimizin bun eğitimi almasının gerekli olduğuna inanıyoruz.” dedi. Seminere katılan din görevlileri ise, genel anlamda seminerleri çok yararlı bulduklarını ve daha sıklıkla, ihtiyaç bulunan tüm konularda seminerlerin artırılmasını ve düzenlenmesinin faydalı olacağını söylediler. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.