10.08.2022

İLÇE MÜFTÜSÜ

HÜSEYİN DEMİRCİ

1982 yılında Kütahya Simav Kuşu kasabasında dünyaya geldi. İlk okulu 1992’de Kuşu ilk öğretim okulunda, Kur’an Kursunu 1993’de İzmir Hatay Erkek Kur’an Kursunda, Arapça klasik eğitimi 1996’da İzmir Hatay Erkek Kur’an kursunda, İmam Hatibi 1999’da İzmir İmam Hatip Lisesinde, Lisansı 2003’de Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bitirdi. Formasyon tamamlama eğitimini 2012’de Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde okudu. Yüksek Lisansını 2014’de Kayseri Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir bölümünde yaptı. İkinci üniversiteyi 2021’de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet bölümünde bitirdi. Halen Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Ayrıca 2017’de Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi “Din Hizmetleri Görevlileri Hitabet Eğitimi”, 2018’de Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi “Helal Gıda Eğitimi”, 2019’da Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi “Manevi Rehberlik Eğitimi”, 2021’de Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde “Dış Politika ve Diplomasi Eğitimi” sertifikalarına sahip oldu. Diyanet İşleri Başkanlığındaki ilk görevine 2004 yılında Artvin Hopa Kemalpaşa Beldesi Merkez Camiinde İmam olarak başladı. Sırasıyla Diyanet Kayseri İhtisas Merkezini kazanarak 2009 yılında buradan mezun oldu. İhtisas döneminde Ramazan Ayı irşat görevlisi olarak Kütahya Pazarlar Müftülüğü ve Kayseri İncesu Karahöyük Camiinde görev yaptı. Ankara Çankaya Emek Merkez Camiinde Müezzin olarak, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanlığında Görevlendirme Memur olarak, Kırşehir Mucur Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. Ankara Çankaya Müftülüğünde vaiz olarak görev yaparken 2014-19 arası Münster Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde bulunan Paderborn Ditib Fatih Camiinde Din Görevlisi olarak görev yaptı. Çankaya Müftülüğünde vaiz iken 05.08.2021 tarihinde Malatya Kuluncak İlçe Müftüsü olarak atandı ve 25.07.2022 tarihinde İlçe Müftülüğünden naklen atanma sebebiyle ayrıldı.

Erzincan İli Çayırlı İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak naklen atandı va 05.08.2022 tarihinde görevine başladı. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında, Diyanet Konferansları Sorumlusu, Mucur Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü, Münster Ditib Erdemli Öğrenci Evleri şube koordinatörü ve Çankaya Müftülüğü Göç ve Manevi Rehber koordinatörü olarak görev yaptı. AFAD ve TDV gönüllüsü olarak eğitim ve çalışmaları vardır. Vatani görevini 2011’de Burdur Bucak’ta Kısa Dönem Jandarma olarak yaptı. Arapça, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ÇALIŞMALARI

Kur’an-ı Kerim’de Seyyie Kavramı, Lisans Tezi, 2003

Kur’an-ı Kerim’de Müteşabih, Yüksek Lisans Seminer Çalışması,

Kur’an-ı Kerim’de Hitabet, Yüksek Lisans Tezi, 2014