28.12.2020

YENİ İLÇE MÜFTÜMÜZ ENES AKTAŞ GÖREVİNE BAŞLADI

Çorum Sungurlu İlçe vaizi olarak görev yapmakta iken, 2020 Yılı İlçe Müftüleri sınavını kazanarak İlçemize Müftü olarak atanan Enes AKTAŞ hocamız 14.12.2020 tarihinde görevine başladı.

Sayın İlçe Müftümüz; 01.02.1985 Giresun / Doğankent doğumlu olup, İlkokul, ortaokul ve İmam-hatip lisesi eğitimini Bursa' da tamamladı.Bursa İsmail Hakkı Kur'an Kursunda hafızlığını bitirdikdiken sonra klasik usulde medrese eğitimi görüp, icazet aldı. Bursa'nın farklı yerlerinde vekil imam hatiplik yaptıktan sonra  2010 yılında Kastamonu/İhsangazi Kızıleller köyüne asaleten İmam-Hatip olarak atandı. Bu esnada Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olarak 2013 yılında vaizlik sınavında başarı sağladı ve  aynı ilçeye vaiz olarak atandı. 2016 yılında Konya/Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazanan müftümüz  2019 yılında mezun olarak Çorum/Sungurlu ilçesine vaiz olarak atandı. 2020 yılı ilçe müftüsü sınavlarında başarı elde ederek 14.12.2020 tarihi itibari ile  İliç Müftülüğü görevine başladı.  Akademik çalışmaları devam etmekte olan hocamız, Bu bağlamda Çorum Hitit Üniversite İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalında "Kastamonulu Haddâdzâde Siyâhi Ahmet Efendi'nin Hayatı Eserleri ve Tasavvufi Görüşleri" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı üniversitede yine tasavvuf alanında doktora yapmaktadır. İlçe Müftümüz evli ve iki çocuk babasıdır.