Tercan Müftülüğü

15.10.2018

Abdülhamid EŞMELİ

Öz Geçmiş

Abdulhamit EŞMELİ, 1975 yılında Sakarya'da doğdu. ilkokulu Sapanca'da orta okulu Sakarya'da ve Liseyi İstanbul'da okudu. 1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Üniversitesi sosyal Bilimler Ensititüsünde Din Psikolojisi bilim dalında “18-30 Yaşlar Arası Genç Yetişkinlerdeki Ahlakî Sorunların Psiko-sosyal Açıdan Tahlili” adlı teziyle 2002 yılında Yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılında İngiltere'de Universtiy of Birmingham'da Theolgy Faculty'de “Religion and Culture” Bölümünde “Role of Religious Education in Cultural Integration”  MA teziyle ikinci Mastırını başarıyla bitirdi.

Eşmeli,08.01.2001 tarihinde Bilecik'te vaiz olarak göreve başladı. 2002 yılında İstanbul vaizliğine atandı. Aynı yıl  İstanbul Haseki Eğitim Merkezi ihtisas kursuna başladı. 2005 yılında 30 aylık 19. Dönem müftülük ihtisas eğitimini başarıyla tamamladı. Akabinde İstanbul Ümraniye - Çekmeköy  vaizliğini yaptı. 2007 yılında Tekirdağ Eğitim görevlisi olarak atandı. 2011 yılında Muş'un Bulanık İlçesine Müftü olarak tayin oldu 27.12.2011-03.09.2015  tarihleri arasında yaklaşık 5 yıl İtalya Milano Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı. İtalya Milano Din Hizmetleri Ataşeliğinden sonra bir yıl Afyon ili Evciler ilçe Müftüsü olarak çalıştı. Eğitim vb. sebeplerle kendi isteği ile atandığı Sultanbeyli Müftülüğünde 2 yıl vaizlik yaptıktan sonra şu anda Erzincan Tercan ilçe müftüsü olarak görevini sürdürmektedir.

Eşmeli; İngilizce,Arapça,ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır